Malzemesi=
1,5 kg yufka.
150 gr eritilmiş tereyağ veya margarinYarım su bardağı sıvıyağ.
4 adet yumurta.
3 yemek kaşığı yoğurt.
İç malzemesi=
Yeterli miktarda rende patates
Yeterince tuz, kara biber
ve dilediğiniz herhangi bir iç malzemesi...
Not=Ben patatesli iç harcı kullandım...
Patatesler rendelendikten sonra bir kaç kere yıkanırsa kararma yapmaz...
Yapılışı=
Yağlanmış tepsinize 1 adet yufka yayılır, fazla gelen yufkanın kenarları tepsi dışına sarkıtılıtır, yufkalar gelişi güzel parçalanıp düzensiz bir şekilde tepsiye döşenir , yumurta,yağ,süt,yoğurt ve bir miktar tuz ile hazırladığımız karısım, tüm yufkaları ıslatacak şekilde serpilir, yufkaların yarısı sırasıyla bu şekilde döşenmeli, hazırladığınız iç malzemesi serpilip, tekrar parçalanmış yufkalar ve karışım sırasıyla tekrar edilir, tek bir yufkayı son olarak üzerine yayıp, kenarları üzerine kapatın kalan karışımı sürüp yarım saat kadar bekletip, 180 / 200 derece fırında pişirin,..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder