14 Eylül 2007 Cuma

TALAŞ BÖREĞİ

KOLAY BİR TALAŞ BÖREĞİ


Malzemeler2 yufka
125 gr.tereyağı veya margarin
250 gr.dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 Adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Yapılış Tarifi
yufkayı yayın, üzerine eritilmiş yağ gezdirin. iki ucu yufkanın ortasına gelecek şekilde katlayın, tekrar yağlayın. kalan iki ucuda ortaya getirerek kare elde edin. artı şeklinde keserek dört parçaya ayırın. diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın. tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun, kızınca etleri ilave ederek rengi dönene kadar soteleyin. defne yaprağı, salça, karabiber koyun. 1-2 kez çevirin. üzerini örtecek kadar su koyun, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. süzgece koyarak etlerin suyunu süzün, soğutun. kare yufkaların ortalarına 1 çorba kaşığı harçtan koyun, bohça gibi katlayın. katlama yeri üste gelecek şekilde tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: