22 Şubat 2010 Pazartesi

Boşnak böreği (Kol pita)

                        
















Boşnak Böreği ( Kol Pita)

1 Kg. Un

3,5 Su bardağı su

Tereyağ 125 gr ( tereyağ yerine kaymak kullanabilrsiniz)

1 Su bardağı sıvı yağ

Yeterli miktarda tuz

İçi İçin
1 kg ince doğranmış ıspanak
Soğan, 1 yumurta, yeterli miktarda tuz, arzu ederseniz bir miktar karabiber.
Dilediğiniz her çeşit iç malzemrsi kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı ;
Hamuru yoğuracağınız kaba unu koyun ortasını açın.
Tuzunuzu ve ılık suyu döküp yoğurun hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
El büyüklüğünde parçalara böldüğünüz hamurları yuvarlayıp
yağlı bir tepside üstlerini yağlayarak yarım saat kadar dinledirerek hamurun kendisini salması temin edilir.
Bu arada derin bir kuşanede tereyağını eritin sıvıyağıda ekleyip hazırlayın.
Hamurunuzu dinlendirdikten sonra masaya serdiğiniz kalınca bir örtünün üzerine
hafifçe un serpin hamuru elde biraz inceltin üstünü kaplayacak şekilde yağlayın.
Elinizle çekeleyerek sofra genişliğinde hamuru açın ve bir miktar daha yağ serpiştirin, komple kenarlarına çiğden hazırladığınız karışımı düzenli şekilde dizin.
Kenardan hamurla iç malzemelerin üstünü kapatın ve dıştan içeri doğru
yuvarlayarak ve hafif hafif çekiştirerek rulo halinde sarın yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dolayın.
Aynı işlemi diğer hamurlarada uygulayıp diğer hamurun kaldığı yerden birleştirip tepsiye dolayın.
200 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin...
Fırından aldıktan sonra üstüne hafif su serpin ve kalın bir örtüyle
üzerini örtüp 10 dakika kadar bekletin.
Sakın soğumaya bırakmayın sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...

Not:Geleneksel böreğimizin hamurunu genelde göz kararı hazırlarım...
Umarım iyi tarif edebilmişimdir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hі tо eνегy body, it's my first pay a visit of this blog; this webpage includes awesome and truly excellent data designed for visitors.

Feel free to visit my page :: vancouver hcg weight loss