22 Şubat 2010 Pazartesi

Bal Kabağı Tatlısı

                         Bal Kabağı Tatlısı
































"Malzemeler"""

2 kg, Balkabağı
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 Su bardağı toz şeker

"Hazırlanışı"

Kabağı dilimleyip yıkadıktan sonra dilediğiniz gibi doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yoktur.
Kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

Arzuya göre, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

Ayrıca fırında da kısa bir süre bekletebilirsiniz...

Hiç yorum yok: